Opvangvormen

Kinderdagopvang

Veilig, vertrouwd, uitdagend en leuk!

Binnen Kindcentrum de Wegwijzer bieden wij in een veilige omgeving, vertrouwde kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar.  In een eigen knusse groepsruimtes met aparte buitenruimte verzorgen onze vaste pedagogisch medewerkers op professionele wijze de kinderdagopvang, vijf dagen in de week van 7 tot 19 uur.

Ons aanbod op de Wegwijzer

We werken met Uk en Puk, een landelijk ontwikkeld activiteitenprogramma voor baby’s en peuters.

Daarnaast organiseren we voor de peuters dagelijks ‘Peuterpret’, activiteiten op het gebied van natuur, spel, muziek, gym, creatief, koken en meer!

We gaan iedere dag naar buiten, lekker spelen, wandelen en de natuur ontdekken.

Buiten slapen blijkt voor kinderen heel gezond te zijn, wij hebben speciale slaaphuisjes waarin dat kan.

Als de kinderen bijna vier worden en ook op de Wegwijzer naar school gaan, maken we in overleg met de ouders individuele wen-afspraken met de leerkracht van de groep.

Sommige kinderen zijn eraan toe om al wat eerder eens met de kleuters mee te doen, dat kan!

Voor andere kleuters is groep 1 nog wel eens vermoeiend of druk, dan kunnen ze in overleg ook nog best eens een keertje ‘spelen’ op de vertrouwde groep van het kinderdagverblijf.

 

Peuteropvang

Binnen kindcentrum de Wegwijzer bieden wij peuteropvang aan voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Binnen ons kindcentrum werken we vanuit één visie, één team en één organisatie. Peuteropvang richt zich net als de kinderdagopvang op de verzorging en ontwikkeling van de peuters. De werkwijze van de peuteropvang komt echter meer overeen met het klassieke peuterspeelzaalwerk. Dat betekent dat de peuters gedurende de schoolweken, op twee tot drie vaste ochtenden van 8.30 tot 12.30 uur naar de peuteropvang komen om samen met andere kinderen te spelen en ontdekken en samen te eten. Buiten deze tijden is eventueel verlenging mogelijk met reguliere kinderopvang.

Natuurlijke overgang van peuter naar kleuter. Op de peuteropvang werken wij met het VVE programma Uk en Puk, een programma dat er op gericht is om kinderen spelenderwijs voor te bereiden op de basisschool. Uk en Puk stimuleert de taalontwikkeling, maar ook de sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling van peuters. Het grote voordeel van de peuteropvang binnen ons kindcentrum is dat voor de peuters de stap naar de basisschool een hele natuurlijke zal zijn.

Onze visie op peuteropvang

 • kinderen van 2 en 3 jaar zijn nieuwsgierig om de wereld om zich heen te gaan ontdekken
 • samen spelen met andere kinderen wordt op die leeftijd steeds interessanter
 • ieder kind is uniek en heeft z’n eigen ritme nodig om zich plezierig te voelen
 • we werken met vaste dagprogramma’s en rituelen, die voor herkenning en veiligheid zorgen

Onze pedagogisch medewerkers zijn niet alleen ervaren op het gebied van de verzorging en opvang van kinderen, maar ook geschoold in de ontwikkeling van jonge kinderen.

Ons aanbod is er op gericht om kinderen uitdaging en plezier te bieden, zodat ze zich prettig voelen en zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen.

 

Buitenschoolse opvang

Leuk, actief en makkelijk!

Schoolgaande kinderen van de Wegwijzer en andere scholen in en rondom 2e  Exloërmond zijn van harte welkom bij ons op de Buitenschoolse opvang (BSO). Voor de kinderen van de Wegwijzer is de BSO eigenlijk een ‘Binnenschoolse’ opvang, met alle voordelen van dien.

Op de BSO bieden we de kinderen een vertrouwde en gezellige plek, om plezier te hebben met elkaar.  Onze vaste pedagogisch medewerkers verzorgen dagelijks voor en na schooltijd allerlei leuke activiteiten. Voor schooltijd kunt u gebruik maken van de voorschoolse opvang (VSO) en na schooltijd van de na- of buitenschoolse opvang (NSO/BSO).

Vrije tijd, lekker spelen en een leuk activiteitenprogramma!

Ieder kind is uniek en heeft z’n eigen behoeftes om zich na schooltijd plezierig te voelen.

Maar één ding staat bij ons voorop: als de schoolbel gaat, start voor de kinderen hun vrije tijd!

Zonder te hoeven reizen naar een andere locatie, blijven de kinderen voor de BSO op Kindcentrum de Wegwijzer.

Ons aanbod is erop gericht om kinderen van alle leeftijden uitdaging en plezier te bieden, zodat ze zich prettig voelen en kunnen doen waar ze zin in hebben.

Kinderen spelen op de groep met leeftijdsgenootjes en zijn op dezelfde plek als eventuele jongere broertjes/zusjes.

Dat is makkelijk voor ouders en fijn voor de kinderen.

Ons aanbod op de Wegwijzer

 • Op schooldagen starten we op de BSO met wat drinken en fruit.
 • De kinderen kunnen zo even bijkomen van de schooldag en hun verhaal kwijt.
 • Daarna kiezen de kinderen zelf wat ze gaan doen.
 • Lekker zelf spelen met een vriendje, buitenspelen op het plein of meedoen aan één van de activiteiten
 • We werken met een dagelijks wisselend activiteitenaanbod, met activiteiten op het gebied van natuur, techniek, sport, spel, koken, creatief, muziek en drama.
 • We maken gebruik van alle faciliteiten binnen de Wegwijzer (speellokaal, plein, bibliotheek en nog veel meer!)
 • Regelmatig organiseren we, in samenwerking met de verschillende verenigingen in 2e Exloërmond, kennismakingen met betreffende sporten/activiteiten.
 • We stimuleren de kinderen om na schooltijd iedere dag naar buiten te gaan, voor vrij spel, een gerichte activiteit of gewoon om wat te ‘chillen’ met elkaar.

Op de BSO willen we het ouders zo makkelijk mogelijk maken om werk met een druk gezinsleven te combineren.

We bieden daarom verschillende extra services:

 • halen/brengen van en naar (sport)verenigingen
 • warme maaltijdservice, wanneer het voor uw kind(eren) beter is om alvast op de BSO te eten
 • ontbijtservice, voor kinderen die vroeg op de VSO komen en graag bij ons een broodje eten
 • CKC Drenthe Oudercafé, themabijeenkomsten rondom onderwerpen op het gebied van ontwikkeling en opvoeding van kinderen van 0 tot 13 jaar.

Meer informatie of aanmelden? Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen bij kindcentrum de Wegwijzer. Voor meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen via 0592-409865 / kinderopvang@ckcdrenthe.nl of via de directie van het kindcentrum 0599-671206 / dewegwijzer@ckcdrenthe.nl

Wilt u uw kind direct aanmelden? Dat kan. U kunt het inschrijfformulier hier downloaden of opvragen bij ons kindcentrum.